Trappistenbier

Dubbel

Een dubbel bevat veel koolzuur en heeft een donker kleur. Dit kan variëren van koperkleurig tot donkerbruin. Het bier bevat over het algemeen 6,5 tot 7,5% alcohol. Het heeft een licht gebrande moutige smaak, en soms zitten er tonen van koffie of chocolade in verwerkt. Hop is nauwelijks proefbaar en de dubbel is mindermoutig dan de herfstbock

Tripel

Dan de bekendste van de abdijbieren, de Tripel. De tripel wordt door veel verschillende brouwerijen gemaakt, en is in tegenstelling tot de Dubbel vaak blond tot goudkleurig. In een Tripel kan tot wel 9.5% alcohol zitten. Het heeft een kruidige, fruitige smaak. Kruiden zijn een veel voorkomende ingredient in de Tripel

Quadruple

De Quadruple is een wat zwaarder bier, en de laatste uit de trappistenfamilie. Het maakt gebruik van veel ingrediënten en kan een bittere smaak hebben. Ze zijn hoog gegist en rijpen vaak nog na op de fles. De bieren hebben over het algemeen een alcoholpercentage van boven 10%.